Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2012

DEBAKL: Katarska delegacija ne dolazi u Hrvatsku na pregovore o LNG-ju?

Iako se ovih dana, tri tjedna nakon posjeta hrvatske delegacije Kataru, u Zagrebu trebao dogoditi uzvratni posjet Katarana Hrvatskoj, još nikakvih informacija, kako doznaje Novi list, o tome nema...

Ministarstvo gospodarstva, može se neslužbeno čuti, Dohi je poslalo nekoliko pisama s pozivom na uzvratni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg bi se trebali nastaviti razgovori o katarskim ulaganjima, kao i otvaranju katarskog veleposlanstva u Zagrebu, no odaziva iz Dohe, glavnog katarskog grada, za sada još nema. U Zagreb bi trebao stići, kako je bilo najavljeno u Dohi, katarski ministar industrije i energetike, Mohamed Bin Saleh Al Sada, s kojim bi se razgovaralo o gospodarskoj suradnji, pa tako i o, moguće, katarskim ulaganjima u samu gradnju LNG-ja na Krku.

Hrvatska je delegacija, predvođena predsjednikom Ivom Josipovićem, u Dohi boravila nekoliko dan sredinom prošlog mjeseca, a pridružilo joj se i 40-tak hrvatskih poduzetnika, odnosno predstavnika naših poduzeća. Zajedno s Josipovićem, razgovore s Kataranima predvodio je bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić, koji je u Dohi uspio dogovoriti dobavu prirodnog plina za budući LNG na Krku. I dok je još u avionu, na povratku u Zagreb, slavio taj svoj uspjeh, priopćena mu je loša vijest o drugostupanjskoj presudi u Mađarskoj, i odlasku u tamošnji zatvor.

Situacija se dodatno zakomlicirala i u omišaljskoj Dini , gdje je ključno pitanje za vlasničko restrukturiranje i pokretanje proizvodnje punim kapacitetom upravo – prodaja zemljišta za gradnju LNG terminala HEP-u i Plinacro-u, o čemu je odluku donijela hrvatska Vlada.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram