Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2012

Nije šala: Moramo iskeširati milijardu kuna za novi nogometni stadion u Maksimiru?

Šok i nevjerica - tako bi se najlakše mogao opisati osjećaj koji je stvoren kod većine građana nakon što se u medijima pojavila spekulacija kako je Hrvatska ušla u izbor zemalja domaćina za održavanje Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine...

Upornost je vrlina, ali ne uvijek i ne pod svaku cijenu...

Nakon što su lokalni proračuni gotovo kolabirali kada se ispostavilo da je izgradnja dvorana za rukometno prvenstvo bila potpuno promašena investicija - u medijima se pojavila spekulacija kako predsjednik europske krovne nogometne organizacije UEFA, Michel Platini, predlaže da se Euro ubuduće održava u više država, navodno u njih 13.

U Platinijevom prijedlogu za  Euro 2020. godine neslužbeno se spominje i Zagreb kao mogući grad - domaćin.

No, Hrvatska je u izrazito teškoj gospodarskoj situaciji, pa je sasvim jasno da Zagrebu i čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza ne pada na pamet najavljivati kandidaturu za jedno, pokazala su gotovo sva istraživanja, neprofitabilno sportsko natjecanje?

Pogrešno!

"U slučaju da Izvršni odbor Uefe prihvati ideju Platinija, Hrvatska će se sigurno kandidirati za Europsko prvenstvo 2020. godine", rekao je Damir Vrbanović iz HNS-a. Prema njegovim procjenama, u slučaju da Zagreb izbori mjesto u kalendaru za Euro 2020. godine, maksimirska "ljepotica" morala bi se ušminkati i to u iznosu od čak 150 milijuna eura!

"Morali bismo dokazati Uefi da smo u stanju biti suorganizatori. Zato bi HNS-u trebali krediti ili pomoć države. Dakle, trebali bismo kompletno urediti Maksimir", objašnjava Vrbanović.

"To nam je jedina šansa! Hrvatska se ekonomski ne može priključiti zemljama koje će se kandidirati, ali gradovi mogu. Stadion kapacitet 50 tisuća mjesta nam treba, i to je problem. Na nama je da lobiramo da se to spusti. Nadam se da ćemo ući u borbu. Najprije moramo vidjeti treba li nam takav stadion. Za naše navijače i infrastrukturu bilo bi divno ugostiti četiri utakmice Eura. Pitanje je li to Maksimir ili novi stadion", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Sretno s provedbom te ideje...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram