Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2012

Podravka i Uniline zajedno jurišaju na tržišta Srednje Europe, Rusije i Kine

Podravka i Uniline imaju potrebu za rastom, a to je moguće postići na inozemnim tržištima ponajviše u Srednjoj Europi i Rusiji, rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke na potpisivanju ugovora o poslovnoj suradnji s jednom od vodećih turističkih agencije Uniline-om...

Cilj je, dodao je Mršić, izvoziti više domaćih prehrambenih proizvoda i turističkih aranžmana kao i dovesti što više stranih turista u Hrvatsku kojima se potom opet mogu prodavati domaći proizvodi. Značaj ove suradnje leži u potencijalnim sinergijskim učincima, a zajedničkim djelovanjem kroz vlastite kanale artneri nastojati proširiti ponudu, ali i značajno povećati rezultate prodaje, ponajprije na tržištima Rusije, Mađarske, Poljske, Kine i drugih. Koristeći raspoložive resurse, oba će sudionika suradnje nastojati putem marketinških i prodajnih aktivnosti plasirati proizvode te iste u velikoj mjeri etablirati i pozicionirati diljem navedenih međunarodnih tržišta.

"Ovakva će suradnja zasigurno dovesti do značajnog pomaka u kontekstu brandiranja i pozicioniranja Podravkinih proizvoda, ali i Unilineovih produkata na razini receptivnog poslovanja. Time će direktnu korist u cjelini imati domaći turizam, domaća prehrambena industrija, ali i cjelokupno domaće gospodarstvo. Za nas postoji ogroman potencijal rasta na tržištima Srednje Europe i Rusije, a vjerujem da to vrijedi i za hrvatski turizam", rekao je Mršić.

Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea, je istaknuo kako je pravo vrijeme da se zajedničkim djelovanjem jakih tržišnih igrača pokuša napraviti pomak i iskorak u poslovanju sa ciljem revitalizacije domaćeg gospodarstva.

"Kroz razgovore s predstavnicima Podravke, zaključili smo kako su operacije obiju kompanija u značajnoj mjeri bazirane na više manje istim tržištima. Zasigurno ćemo zajednički, koristeći resurse i "know how" obiju strana, imati značajnu prednost i mogućnost ostvariti ciljeve kojima ćemo doprinijeti poboljšanju rezultata, ali i napretku poslovanja unutar prehrambene i turističke industrije. Naša je velika čast i zadovoljstvo što smo u Podravci dobili partnera s kojim ćemo u budućnosti ostvariti velike stvari", istaknuo je Žgomba.

Prvi aspekt suradnje se odnosi na zajednički nastup i kopromociju na inozemnim tržištima, a drugi na domaće tržište, odnosno zajednički pristup HoReC kanalu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram