Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2012

EasyJet ostvario godišnju dobit od 317 milijuna funti

Britanski niskobudžetni avioprijevoznik easyJet izvijestio je u utorak da mu je dobit u netom završenoj fiskalnoj godini poskočila 28 posto zahvaljujući snažnom rastu potražnje pred kraj ljeta...

U fiskalnoj godini koja je završila u rujnu druga po veličini europska niskobudžetna aviokompanija ostvarila je dobit prije poreza od 317 milijuna funti (504,46 milijuna dolara). Prihodi su povećani 11,6 posto, na 3,85 milijardi funti.

U listopadu je easyJet izvijestio da očekuje godišnju dobit prije poreza između 310 milijuna i 320 milijuna funti.

U easyJetu ističu da je njihove rezultate podupro snažan rast rezervacija tijekom ljeta za španjolsku Malagu i Alicante, te portugalski Faro.

EasyJetovi snažni rezultati čine oštar kontrast u odnosu na teške uvjete poslovanja u zrakoplovnom sektoru, gdje je nekoliko kompanija već pogodila pogubna mješavina visokih troškova goriva, slabog povjerenja potrošača i krize u eurozoni.

Tako je početkom mjeseca IAG-ov španjolski zračni prijevoznik Iberia najavio da će otpustiti gotovo četvrtinu zaposlenih i smanjiti mrežu destinacija u sklopu plana preustroja, dok je njemačka Lufthansa, nakon što je već ukinula na stotine radnih mjesta, najavila dodatne mjere rezanja troškova kako bi ublažila utjecaj poskupljenja goriva i ograničenog rasta na matičnom tržištu.

Od početka godine neki su zrakoplovni prijevoznici, uključujući gubitaše Spanair i mađarski Malev, prestali letjeti, ostavljajući za sobom praznine na tržištu koji su niskobudžetne kompanije vrlo brzo popunile, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram