Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2012

Radimir Čačić u Kataru hrvatskim tvrtkama dogovorio posao vrijedan 100 milijuna eura!

Od jučer bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, tijekom iznimno uspješnog posjeta Kataru uspio je dogovoriti i posao vrijedan 100 milijuna eura za konzorcij hrvatskih građevinskih tvrtki...

Kako doznaje Indexov Gordan Malić, riječ je o gradnji sportskih objekata, prije svega dvorana za predstojeće svjetsko prvenstvo u rukometu koje se 2015. održava u Kataru.

Poslove gradnje vrijedne 100 milijuna eura Radimir Čačić dogovorio je s katarskim premijerom Hamadom bin Jassem Al Thanijem, a važno je napomenuti da će sve ugovore s katarskom vladom hrvatske tvrtke potpisivati izravnom pogodbom, bez natječaja. Bogata država Katar kao jedan od najvećih svjetskih investitora veliki dio poslova ugovara bez natječaja, a ponudu hrvatske vlade prihvatila je iz diplomatskih, ali i gospodarskih razloga.

Kako Index doznaje od članova vladine delegacije u Kataru, Radimir Čačić je uspješno prezentirao rad hrvatskih tvrtki na gradnji dvorana za rukometno prvenstvo 2009. Iskustvo hrvatskih građevinskih poduzeća u gradnji velebnih sportskih objekata na kratki rok impresioniralo je katarskog premijera, i on je pristao angažirati ih bez natječaja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram