Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2012

Zoran Milanović: Vrijeme je da se javni sektor napokon racionalizira

Manjak u državnom proračunu veći je od planiranog, a u planiranju proračuna za 2013. nedostaju između dvije i tri milijarde kuna, rekao je premijer Zoran Milanović gostujući u emisiji HTV-a Tema dana...

Premijer Zoran Milanović rekao je  kako se priprema tehnički rebalans - preraspodijelit će se stavke unutar ministarstava.

"Smanjit ćemo ukupan deficit sa 15-tak milijardi kuna prošle godine - na malo više od 10 mlrd ove godine", kazao je premijer.

"Konkretno podbacili smo na masi plaća u javnom sektoru. Tu je potrošeno gotovo 2 milijarde kuna više, a toliko smo pokušali uštedjeti. U tom sektoru prava su ostala netaknuta. Tu će se morati nešto učiniti, najavio je premijer. Izvan ovog svijeta od 250 tisuća ljudi u javnoj upravi koji je potpuno zaštićen i siguran - postoji i onaj drugi 'realni' svijet. Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno", naglasio je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram