Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2012

Uragan Sandy iza sebe ostavio materijalnu štetu od 50 milijardi dolara?

Sandy je uvrštena među najgore oluje u povijesti Sjedinjenih Američkih Država. Do sada je odnijela 40 života, a u neslužbenim podacima spominje se 48 poginulih...

Time je broj žrtava ovog uragana koji je pogodio područje od Kariba do Kanade narastao na više od 100. Šteta koju je superoluja nanijela gospodarstvu SAD-a iznosit će između 30 i 50 milijardi dolara, uključujući prekid poslovanja i štetu na infrastrukturi, procijenila je tvrtka IHS Global Insight.

To je velik iznos, ali mnogo manji nego za uragan Katrinu, kada je šteta iznosila  oko 120 milijardi dolara. Na nacionalnoj razini, između 30 i 50 milijardi dolara ekonomskih gubitaka predstavljalo bi samo od 0,2 do 0,3 posto američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Uragan Sandy, koji je iza sebe ostavio pustoš na istočnoj obali, kriminalci su iskoristili za masovne pljačke trgovina i stanova. Pljačkaše nije zaustavilo ni veliko nevrijeme ni Nacionalna garda, koja je patrolirala ulicama i štitila napuštene objekte. U New Yorku, Philadelphiji i drugim gradovima prijavljeni su deseci krađa i provala u trgovine i stanove. Razbojnici su svoje planove  najavljivali na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, prenoi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram