Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2012

Uz pomoć azijskih pivopija Heineken dogurao do neto dobiti od 577 milijuna eura

Nizozemski proizvođač piva Heineken izvijestio je u srijedu o gotovo 10-postotnom skoku neto dobiti u trećem tromjesečju, na 577 milijuna eura, zahvaljujući povećanom apetitu za njegovim pivom širom svijeta, uz izuzetak zapadne Europe...

Prodaju u Europi nagrizle su mjere štednje, objavio je Heineken u priopćenju. Prihodi su dosegnuli 4,97 milijardi eura, što je 7,1 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, i u skladu su s predviđanjima analitičara koje je anketirao Dow Jones Newswires.

U azijsko-pacifičkoj regiji potražnja za Heinekenovim pivom porasla je 4,8 posto, u Sjevernoj i Južnoj Americi za 4,4 posto, a u Africi i na Bliskom istoku za 3,5 posto.

U zapadnoj Europi je potražnja za pivom pala 2,1 posto, pritisnuta ponajprije dvoznamenkastim padom u Portugalu "zbog izazovnog gospodarskog okruženja", stoji u priopćenju Heinekena.

"Zbog oprezne osobne potrošnje u ugostiteljskim objektima zabilježen je blagi, jednoznamenkasti pad u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Španjolskoj", dodao je proizvođač piva.

Heineken spada među pet najvećih proizvođača piva u svijetu. Osnovan je u 19. stoljeću, a proizvodi i prodaje više od 200 brandova piva i jabukovače, uključujući pivo Heineken i Amstel i jabukovaču Strongbow.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram