Zatvori
Poslovni Puls
22/10/2012

Bez nove tranše pomoći Grčka će bankrotirati 16. studenog

Grčki premijer Antonis Samaras izjavio je jučer kako Grčka ima novca samo još do 16. studenog...

Podsjetimo, Grčka očekuje isplatu nove tranše financijske pomoći u iznosu od 31,2 milijarde eura od MMF-a, Europske središnje banke i EU-a. Čelnici eurozone prošlog su tjedna pozdravili napretke Grčke u programu reforme, zbog čega je gotovo neupitno da će Grčka financijsku pomoć primiti.

Europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn rekao je da je "razočaran" kašnjenjem, kako na grčkom, tako i na europskom nivou, piše EU Observer. Rekao je da će u vezi s time "obaviti nekoliko telefonskih razgovora", među kojima i s Europskom investicijskom bankom (EIB), ali je natuknuo da će također pokušati djelovati na grčki bankarski sektor.

Grčka koalicijska vlada, koju predvodi konzervativni premijer Antonis Samaras, svojim prioritetom smatra upravo "ubrizgavanje" novca u ekonomiju, posebno ako se u obzir uzme stopa nezaposlenosti, koja je u srpnju dosegla preko 25 posto te na recesiju koja potresa grčko gospodarstvo već punih šest godina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram