Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Reforme: Kubanci će napokon moći napustiti zemlju bez straha od odmazde

Kubancima će od 14. siječnja za putovanje izvan zemlje trebati samo putovnica, nakon što je u sklopu reforme zakona o migraciji ukinuta dozvola za izlazak iz zemlje i pismena pozivnica, objavila je kubanska vlada...

Trajanje boravka u inozemstvu će se produžiti s 11 na 24 mjeseci, kaže novi zakon koji će stupiti na snagu za tri mjeseca.

Duže od pola stoljeća Kubanci koji su željeli napustiti otok morali su tražiti dozvolu za napuštanje teritorija, a vlasti u slučaju odbijanja nisu morale priložiti obrazloženje. Kubanci su također morali donijeti i pozivnicu iz inozemstva i nisu se mogli zadržati izvan zemlje više od 11 mjeseci, jer im je u suprotnom prijetilo konfisciranje imovine kao i proglašavanje definitivnim emigrantima, uglavnom bez mogućnosti povratka.

Ta reforma zakona o putovanjima u inozemstvo je najočekivanija reforma u Kubi nakon usvajanja niza gospodarskih reformi koje su 2011. uvele određenu dozu tržišne ekonomije u centralizirani komunistički sustav, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram