Zatvori
Poslovni Puls
12/10/2012

Milanovićeva vlada kreće u djelomičnu privatizaciju Hrvatskih željeznica (HŽ)

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, najavljuje djelomičnu privatizaciju Hrvatskih željeznica...

Država će uskoro prodati čak do 75% HŽ-Carga, rekao  Preliminarni razgovori vođeni su s partnerima iz Austrije, Njemačke, Italije i Češke, rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić u razgovoru za HTV.

Dončić je komentirao i teško stanje u Gredelju i mogućim rješenjima teškog stanja te tvrtke u stečaju. Otvoreno je nekoliko mogućnosti, a u optimističnoj varijanti bilo bi spašeno više od 1000 radnih mjesta. Ne vidi budućnost hrvatske željezničke industrije ako se ne poveže s jačim europskim i svjetskim partnerima te skupa s njima izađe na treća tržišta.

O natječaju za 44 nova, vjerojatno hrvatska vlaka kaže - kupit će ih HŽ-Putnički prijevoz, a država će mu dati jamstva za kredit.

Govoreći o prometnim koridorima Rijeka - Zagreb - Budimpešta i Slovenija -Hrvatska - Srbija, ministar je rekao da očekuje sudjelovanje strukturnih fondova EU-a do 75%. Svu ostalu modernizaciju, sve ostale pravce, Hrvatska mora platiti sama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram