Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2012

Francuske tvrtke zainteresirane za infrastrukturne projekte u Hrvatskoj?

Hrvatska i Francuska imaju odlične odnose na svim poljima, a pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju cilj je ojačati buduće odnose, kazali su u utorak u Parizu francuski predsjednik Francois Hollande i hrvatski predsjednik Ivo Josipović....

"Hrvatska bi trebala postati članica u srpnju iduće godine, Francuska će učiniti sve što je u njenoj moći da do toga dođe, a pristupni ugovor u Francuskoj trebao bi se ratificirati najvjerojatnije do kraja ove godine, ako ne najkasnije početkom sljedeće", rekao je francuski predsjednik ističući da će se bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske olakšati ulaskom Hrvatske u Uniju.

Francuska i Hrvatska, nastavio je, već sada imaju izvrsne odnose na području kulture čemu svjedoči i organiziranje festivala hrvatske kulture u Francuskoj.

"Imamo izvrsnu suradnju i na gospodarskom području, želimo ojačati gospodarsku suradnju na način da ćemo raditi na konkretnim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj", rekao je Hollande.

Hrvatska bi trebala biti faktor stabilnosti na čitavom Balkanu, istaknuo je francuski predsjednik dodajući da bi Hrvatska drugim zemljama trebala služiti kao uzor kako bi i one ispunile uvjete, posebice što se tiče demokracije i poštivanja prava manjina, te se priključile EU.

"Ovaj razgovor s hrvatskim predsjednikom bila je izvrsna prilika za jačanje naših odnosa", zaključio je Hollande.

"Drago mi je da sam se još jednom uvjerio da je Francuska iskreni prijatelj Hrvatske, kao što je to bila od prvog dana od stvaranja naše mlade demokracije", rekao je Josipović, te dodao kako je sa svojim domaćinom konstatirao da su hrvatsko-francuski kulturni, gospodarski i politički odnosi uzorni.

"Razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i našoj zajedničkoj budućnosti u regiji te o tome da je u interesu Europe da cijela regija danas sutra bude u EU, a razgovarali smo i o doprinosu koji Hrvatska može dati pomažući naše susjede", istaknuo je hrvatski predsjednik.

"Već sad smo dogovorili nove sastanke i bit ćemo počašćeni vašim dolaskom u Hrvatsku", rekao je na kraju Josipović, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram