Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

Radimir Čačić: MMF-ove prognoze potvrđuju da sam ja bio u pravu

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je prokomentirao MMF-ovu prognozu o padu hrvatskog BDP-a...

"Rekao bi da i MMF potvrđuje ono što sam rekao. U samom startu, na početku godine, imate moje izjave da je zadatak ove vlade da se spriječe katastrofične prognoze najvećeg broja naših analitičara koje su bile da će pad BDP u ovoj godini biti preko 2 posto", izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na HNS-ovoj konferenciji za novinare komentirajući prognoze MMF-a.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je snizio svoje prognoze globalnog gospodarskog rasta po drugi puta od travnja. Prema jutros objavljenim prognozama, MMF u ovoj godini očekuje pad hrvatskog gospodarstva od 1,1 posto, revidiravši svoju travanjsku procjenu o padu od 0,5 posto. Iduće godine MMF očekuje rast u Hrvatskoj od 1,0 posto, što je ista procjena kao i u travnju.

Čačić je rekao da su u javnim tvrtkama nužne racionalizacije i da to pokazuju sve analize, no da u prvoj fazi neće biti otpuštanja, nego prirodni odljev. Nakon toga će se zaposlenicima s 38 ili 39 godina radnog staža omogućiti da bez velike penalizacije odu u prijevremenu mirovinu, a u trećoj fazi kontinuirano će se provoditi i ocjenjivanje uspješnosti zaposlenika koja će, dodao je, neuspješne eliminirati iz sustava javne uprave i dati mogućnost mladima i obrazovanijima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram