Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2012

I Velika Britanija priprema se za daljnju štednju i stezanje remena

Vladajući konzervativci upozorili su Ujedinjeno Kraljevstvo da se pripremi za nastavak štednje ukazujući na tešku zadaću pred premijerom Davidom Cameronom da oporavi slabo gospodarstvo i izgradi potporu među sve siromašnijim biračima prije izbora u 2015...

Cameronov ministar financija George Osborne rekao je kako će Ujedinjeno Kraljevstvo morati podnijeti još rezova u potrošnji, budući da se gospodarstvo ove godine pokazalo slabijim nego što se očekivalo.

Analitičari smatraju kako će Cameron, čija stranka u anketama zaostaje iza sve snažnije laburističke oporbe, teško uspjeti osvojiti većinu 2015. ukoliko plan štednje ne uspije, a gospodarstvo se ne oporavi.

Vladajuća koalicija predvođena Konzervativnom strankom ove godine je zabilježila povratak recesije što znači da bi se rezovi mogli nastaviti i dalje ili biti još veći nego što se planiralo kako bi se uklonio rekordan proračunski deficit.

"Gospodarstvo se oporavlja. Ali to je duži i teži put kojim moramo nastaviti", rekao je Osborne u intervjuu za Mail. "Morat će biti daljnjih rezova", dodao je britanski ministar financija.

Vlada kaže kako mora odlučno smanjiti trošenje kako bi očuvala niske troškove zaduživanja za Britaniju.

"Zapadne zemlje imaju jednostavan izbor - hoće li potonuti ili plivati? Bit će mnogo zemalja, naših susjeda, koje će izbjeći teške odluke. Za 20 do 30 godina one će biti mnogo siromašnije", rekao je Osborne, a prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram