Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2012

David Cameron: V. Britanija mora redefinirati svoj odnos s Europom

Cameron obećava redefiniranje odnosa Velike Britanije s EU-om...

Konzervativni britanski premijer David Cameron rekao je da će Britanci biti pozvani da razmisle o članstvu Velike Britanije u Europskoj uniji, možda na referendumu, ali ne prije idućih općih izbora, koji bi se trebali održati u svibnju 2015.

"Činjenica je da se Europa mijenja, i to brzo. Mislim da će eurozona 17 država članica s jedinstvenom valutom krenuti prema jedinstvenoj ekonomskoj politici. Nećemo biti dijelom toga i mislim da će to s vremenom pružiti prilike za novi dogovor između Velike Britanije i Europe", rekao je Cameron novinarima tijekom službenog posjeta Brazilu.

"Mislim da Velikoj Britaniji nije u interesu da napusti EU, ali mislim da je sve više vrijeme za novi dogovor između Velike Britanije i Europe", dodao je.

Budući da eurozona planira dublju fiskalnu, bankovnu i političku integraciju kako bi prevladala dužničku krizu, Cameron je pod sve većim pritiskom desnog krila Konzervativne stranke da se Britancima omogući da se izjasne o tome žele li ostati u EU ili redefinirati svoj odnos s Bruxellesom, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram