Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2012

Rusi na organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva planiraju utrošiti 14 milijardi eura

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko najavio je kako će njegova zemlja za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine potrošiti čak 14 milijardi eura, oduševivši pritom predsjednika Fife Seppa Blattera organizacijskim planovima...

"To nije posljednji iznos, već gruba procjena. Možda ćemo potrošiti i više, a polovinu novca je osigurala ruska vlada," rekao je Mutko, te dodao: "Pet stadiona je u izgradnji, a za još četiri počinjemo s izradom projekata."

Mutko je naglasio kako je spomenuti iznos dvostruko veći od svote koju je predvidio ruski predsjednik Vladimir Putin kada je Rusija u prosincu 2010. Izabrana za domaćina Svjetskog prvenstva.

Predsjednik Fife Sepp Blatter je oduševljen ruskim planovima, ali i do sada učinjenim stvarima premda do prvenstva ima još šest godina.

"Rusi su najmanje jednu godinu ispred prvotnog plana. Zaista sam sretan do sada učinjenim. Rusi su sve počeli graditi od početka. To je jedan posve drugačiji pristup," izjavio je predsjednik Fife.

Rusija je objavila kako će se SP igrati u 11 gradova i na 12 stadiona. To su Moskva, St. Petersburg, Kaliningrad, Nižni Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg.

Jedini grad sa dva stadiona bit će Moskva, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram