Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2012

[VIDEO] Ivo Sanader kod Stankovića: Tresla se brda, rodio se miš...

Bivši premijer Ivo Sanader, gostujući u emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića, upitao je kako to da je nakon dvije godine što mediji pune stupce o njegovim slučajevima svima neobično što je njemu dano sat vremena gostovanja u jednoj emisiji...

Ivo Sanader je na početku emisije rekao kako mu je žao što je svoju obitelj doveo u ovu situaciju. I u ovih dvadeset godina politike promijenio bi samo to što teret njegova djelovanja u politici nosi njegova obitelj.

Sanader je rekao kako njegova obitelj živi od 20.000  kuna mjesečno te je naglasio kako to nije dovoljno da bi pokrio troškove obrane. Naglasio je kako se upravo u tom smislu može reći da nema pravo na pravično suđenje jer mu blokirana sva imovina.

Kao jedan od razloga svog naprasnog odlaska s mjesta premijera Sanader je naveo spor sa Slovenijom i umor od politike. Rekao je kako on sa Slovencima nikada ne bi potpisao Arbitražni sporazum kakav je potpisala njegova nasljednica Jadranka Kosor. Time bi, kaže, zakočio put Hrvatske u Europu.

"Bojim se da će Hrvatska sporazumom Kosor - Pahor izgubiti dio svoga teritorija", istaknuo je Sanader. Sve to će iznijeti, kaže, u svojoj knjizi koju će izdati tek nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju kako ni s čim ne bi stao na put ulasku u Uniju. Stanković je upitao nije li to pomalo smiješan alibi za njegov odlazak, kako je Gotovinu mogao predati Haškom sudu, a spor sa Slovenijom o granici nije mogao riješiti.

Na pitanje o teškim izjavama nekadašnjih kolega Andrije Hebranga i Jadranke Kosor da je teški kleptoman, samo je kratko odgovorio da im ni tada nije vjerovao kao ni danas.

Nije želio govoriti o situaciji u kojoj se nalazi bivša predsjednica HDZ-a. Rekao je da je njezin rad i kao premijerke i predsjednice stranke ocijenjen na izborima. Glasači su odlučili da izgubi i jedno i drugo mjesto.

"Ono što danas govore neki članovi Predsjedništva HDZ-a nije točno. Moja riječ je bila zadnja na Predsjedništvu samo u smislu donošenja zaključaka nakon velikih rasprava koje su se vodile", rekao je.

Sanader je rekao kako njegova kalvarija počinje 3. siječnja 2010. kada je Jadranka Kosor sazvala sjednicu Predsjedništva, a navečer pozvala glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i naredila mu njegov politički progon koji je, kako je rekao, i počeo samo desetak dana poslije.

Sanader je naglasio da je Bajić otišao predaleko i u nedostatku dokaza putem medija stvara dojam da je kriv. Na pitanje koji bi bili motivi Bajićeva napada na njega, Sanader je rekao kako ga Bajić progoni jer se u njegovoj zbirci slika nalaze i dvije Bajićeve (koje mu je poklonio). "Ljubomoran je na moju kolekciju", rekao je Sanader! Također je istaknuo da je do tog siječnja 2010. bio u dobrim odnosima s Bajićem te da i dan-danas čuva njegove SMS-ove.

Za Bajića je još rekao da procese vodi selektivno po načelu - "volim, ne volim - ovoga neću, ovoga hoću". "Koga neće progoniti, njegov slučaj drži u ladici", kaže Sanader.

O satovima kao i o svoj svojoj imovini nije želio govoriti jer su, prema njegovim riječima, predmet istrage u slučaju Fimi medije. Stanković je upitao kako o Bajiću može govoriti, a o financiranju kćerkinog školovanja u Americi, skupocjenim satovima i slikama ne može?

Jedino za što bi se želio ispričati hrvatskoj javnosti je izbor Jadranke Kosor za njegovu nasljednicu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram