Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2012

Svjetsko tržište: Pad britanskog BDP-a, novo zaduženje Italije...

U skladu s očekivanjima stopa nezaposlenosti u Njemačkoj zadržala se na 6,8% u rujnu...

Konačni podaci o kretanju gospodarstva Velike Britanije u drugom tromjesečju potvrdili su prve procjene te pokazuju godišnji pad BDP 0,5% što je usporavanje pada u odnosu na isto razdoblje lani (-0,8%). Na kvartalnoj razini pad BDP-a iznosi 0,4 posto.

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu zabilježio pad od 23 tisuće zahtjeva u odnosu na prethodni tjedan, što je pozitivno iznenadilo tržište koje je očekivalo blaži pad zahtjeva. S druge strane, broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenih smanjen je za tisuću.

Nakon pada njemačkih desetogodišnjih prinosa na najnižu razinu u posljednja tri tjedna, jučerašnji dan donio je njihov blagi oporavak i stabilizaciju na 1,46%. Italija je na primanom tržištu izdala 2,72 mlrd eura petogodišnjih i 2,93 mlrd eura desetogodišnjih obveznica.

Prosječan prinos pri izdanju desetogodišnjih vrijednosnica pao je na 5,24%.Rast cijena bilježe i španjolska izdanja pred objavu proračuna za 2013. u kojem se očekuje smanjenje deficita za barem 18 mlrd eura.

Desetogodišnji španjolski prinos pao je tako ponovno ispod 6% (5,94%), dok se slično talijansko dospijeće kreće na 5,16 posto, javljaju analitičari Raiffeisenbanka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram