Zatvori
Jasmin Hadzic
20/09/2012

Manchester United u godinu dana uprihodio 320 milijuna funti

Engleski prvoligaš jučer je po prvi put objavio godišnje poslovne rezultate kao javno izlistana dionička kompanija...

Manchester United je u svom posljednjem fiskalnom kvartalu ostvario prihode od 74,5 milijuna funti (pad od čak 25 posto na godišnjoj razini) i gubitak od 14,9 milijuna tunti. U istom prošlogodišnjem kvartalu "crveni vragovi" zabilježili su gubitak od 400.000 funti.

- Nakon ulaganja u Facebook, George Soros kupio i dionice Manchester Uniteda

U 2012. fiskalnoj godini Manchester United ostvario je ukupne prihode od 320,3 milijuna funti i dobit od 23,3 milijuna funti.

Podsjetimo, ManUtd prošli je mjesec izašao na Njujoršku burzu kroz IPO težak 230 milijuna dolara. Njihove dionice od IPO debija su u neprestanom padu. Klub ima tržišnu vrijednost od 2 milijarde američkih dolara.

Iako klub bilježi pad prihoda od prodaje ulaznica i medijskih prava, u znatnom porastu su prihodi koji dolaze od izdašnih sponzorskih ugovora i prodaje ManUtd brendiranih proizvoda.

I dok iz kluba poručuju kako je 2012. godina bila (komercijalno) najuspješnija u njihovoj povijesti, analitičari i dalje upozoravaju kako klub "igra" na emocije svojih dioničara, a ne na stvarnu i potencijalnu vrijednost.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram