Zatvori
Poslovni Puls
10/09/2012

Ovako se to radi: Francois Hollande već pripremio dvogodišnji plan oporavka za Francusku

Novi francuski predsjednik ne namjerava nepotrebno tratiti vrijeme...

Francuski predsjednik Francois Hollande, kojem od preuzimanja predsjedničke dužnosti popularnost neprestano opada, u nedjelju je najavio kako će donijeti plan oporavka za zemlju u razdoblju od iduće dvije godine, te istaknuo da njegova vlada u posljednja četiri mjeseca nije gubila vrijeme.

Cilj nam je plan oporavaka Francuske u dvije godine. U tom razdoblju treba donijeti plan politike zapošljavanja, konkurentnosti i smanjenja velikih javnih dugova, rekao je u intervjuu za televiziju TF1. Tijekom 2013. nećemo potrošiti ni eura više nego u 2012., dodao je.

Hollande je najavio niz mjera, uključujući rezanje potrošnje i dodatne poreze u vrijednosti od 30 milijardi eura. Također je kazao kako bi planirana gornja porezna stopa od 75 posto na godišnje prihode iznad milijun eura moglo biti ukinuta nakon dvije godine, prenio je BBC. U Francuskoj je, prema posljednjim podacima, nezaposleno tri milijuna građana, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram