Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2012

Svjetsko tržište: Ubrzanje rasta potrošačkih cijena u Njemačkoj, optimizam zavladao tržištima...

Prva revizija američkog BDP-a u drugom tromjesečju potvrdila je prve rezultate i rast od 1,7% u odnosu na prvi kvartal (anualizirana stopa rasta)...

Potrošačke cijene u Njemačkoj u kolovozu su u skladu s očekivanjima ubrzale rast u odnosu na srpanj te su porasle za 2% na godišnjoj razini zbog rasta cijena energije. Na mjesečnoj razini potrošačke su cijene porasle za 0,3 posto. Trgovina na malo u Italiji u lipnji je zabilježila pad od 0,5% na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj zabilježila rast od 0,4 posto.

Dan na inozemnim tržištima bio je obilježen nešto većim optimizmom i potražnjom za rizičnijom imovinom. Američki prinosi oporavili su se s najnižih razina u zadnja tri tjedna podržani i posljednjim ekonomskim objavama iz SAD-a (BDP, prodaja stambenih objekata).

U Europi tržište i dalje prati vijesti vezane uz dužničku krizu (jučer sastanak Monti-Merkel). Dan je zaključen uz blagu korekciju njemačkih obveznica i sužavanje spreada periferije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram