Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2012

Svjetsko tržište: Pad povjerenja potrošača u SAD-u, talijanske obveznice pod pritiskom...

Prema GfK anketi za rujan povjerenje potrošača u Njemačkoj ostalo je na istim razinama kao i u kolovozu (na 5,9)...

Povjerenje potrošača u SAD-u u kolovozu je iznenadilo tržište zabilježivši najveći pad od listopada. Spomenuti se pokazatelj spustio na 60,6 s 65,4 u srpnju. Monetarni agregat M3 u eurozini u srpnju je porastao na mjesečnoj razini prvi put u posljednja tri mjeseca. Na godišnjoj razini M3 je zabilježio rast od 3,8 posto.

Američke su obveznice i jučer nastavile bilježiti rast cijena potaknute zabrinutošću oko izgleda gospodarskog rasta SAD-a (nakon najave mogućnosti primjene novog kruga mjera monetarnog popuštanja). Zabrinutost potvrđuje i pad povjerenja potrošača, što je dodatno povećalo potražnju za sigurnim utočištima. Rast cijena pratile su i njemačke obveznice.

Uoči sastanka čelnika ESB-a sljedećeg tjedna talijanske i španjolske obveznice našle su se pod pritiskom zbog straha da ESB neće napraviti očekivane korake u smanjenju troškova zaduživanja i obuzdavanju dužničke krize u eurozoni, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram