Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2012

Svjetsko tržište: Loše vijesti iz V. Britanije, rast cijena njemačkih obveznica...

Preliminarni podaci o kretanju gospodarstva Velike Britanije u drugom tromjesečju pokazuju godišnji pad BDP 0,5% što je usporavanje pada u odnosu na isto razdoblje lani (-0,8%)...

Na kvartalnoj razini pad BDP-a iznosi također 0,5 posto. Narudžbe trajnih industrijskih dobara u SAD-u tijekom srpnja rasle su po stopi od 4,2 posto.

Tjedan bogat ekonomskim objavama s američkog i europskih tržišta bit će popraćen brojnim vijestima vezanim uz dužničku krizu, a u fokusu ulagatelja svakako će biti govor B. Bernankea najavljen za petak. Na primarnom tržištu dominirat će Italija.

Njemačke su obveznice u petak zabilježile rast cijena potaknut očekivanjima da će ESB odgoditi kupovinu obveznica zemalja članica eurozone do sudske odluke njemačkog Ustavnog suda o ustavnosti europskog fonda za pomoć zemljama članicama s poteškoćama u otplati duga. Odluka suda se očekuje 12. rujna, dok je sastanak ESB-a na kojem se očekivala najava programa kupovanja obveznica 6. rujna, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram