Zatvori
Poslovni Puls
24/08/2012

Svjetsko tržište: Rast njemačkog BDP-a, podrška za američke obveznice...

Konačni podaci njemačkog BDP-a u drugom tromjesečju potvrdili su prvu procjenu rasta od 1,0% na godišnjoj razini te 0,3% na kvartalnoj...

PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone spustio se na 47,5 u kolovozu ponajprije kao posljedica pada uslužnog sektora u Njemačkoj (na 48,3 s 50,0).

S druge strane, PMI indikator uslužnog sektora u Francuskoj porastao je na 50,2 (s 50,0). Razine indikatora ispod 50 signaliziraju pad u promatranom sektoru. PMI indeks prerađivačkog sektora eurozone bilježi bolje rezultate u kolovozu, rast sa 44,0 na 45,3. Rastu spomenutog pokazatelja pridonio je rast promatranog indeksa u Njemačkoj i Francuskoj (sa 43 na 45,1) te u Francuskoj (sa 43,4 na 46,2).

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu porastao u odnosu na prethodni tjedan, s 366 na 372 tisuće, dok se broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenima u drugom tjednu kolovoza povećan s 3305 na 3317 tisuća.

Njemačke državne obveznice drugi dan za redom podršku pronalaze u signalima slabog europskog gospodarstva što je tijekom jučerašnjeg dana negativno utjecalo na spreadove i prinose periferije (pad PMI indeksa i povjerenja potrošača). S druge strane FED-ov izvješće kojim se ohrabruju očekivanja o novim mjerama ekspanzivne monetarne politike pružilo je i tijekom četvrtka podršku američkim obveznicama, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram