Zatvori
Poslovni Puls
24/08/2012

Zbog krize pijemo više: Heineken ostvario impresivne polugodišnje poslovne rezultate

Nizozemski pivar Heineken izvijestio je u srijedu da mu je neto dobit u prvoj polovini godine poskočila na 783 milijuna eura, dodajući da planira širenje poslovanja na unosno azijsko tržište...

Rezultat je poduprla prodaja manjinskog udjela u jednom dominikanskom pivaru, čime je ostvaren jednokratni prihod nakon oporezivanja od 131 milijun eura, ističe se u priopćenju.

Prihodi su u promatranom razdoblju porasli 4,5 posto, na 8,78 milijardi eura.

Heineken je povećao prodaju piva za 3,3 posto usprkos "teškom gospodarskom okruženju i nepovoljnim" vremenskim prilikama u Europi, kazao je u priopćenju izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer.

Kompanija je ujedno povećala postojeći izravni i neizravni udio u Asia Pacific Breweriesu (APB) sa 42 na 44,6 posto, kazao je za AFP njezin glasnogovornik John-Paul Schuirink.

Podsjetimo, Heineken je prošlog petka dogovorio konačnu ponudu za singapurskog pivara, proizvođača piva Tiger, u iznosu od 53 singapurska dolara po dionici, kako bi istisnuo jednog tajlandskog konkurenta i uspostavio kontrolu nad rastućim azijskim tržištem piva.

Nizozemski je pivar dodao da je potpisao konačni sporazum s upravnim odborom singapurskog konglomerata Fraser and Neave (F&N) da dioničarima "neopozivo preporuči" kupovinu čitavog F&N-ovog udjela u APB-u u sklopu transakcije vrijedne 5,6 milijardi singapurskih dolara (4,4 milijarde američkih dolara).

Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram