Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2012

Vlada nudi Kinezima velike ulagačke projekte i povoljne uvjete realizacije

Novi list izvještava kako Hrvatska kreće u diplomatsku i gospodarsku ofenzivu prema Kini...

U razdoblju od svega nekoliko tjedana čak četiri hrvatske političke i gospodarske delegacije imaju namjeru posjetiti jednu od vodećih svjetskih sila i po prvi puta ponuditi niz konkretnih projekata za kineske investicije u Hrvatskoj.

Kao moguća kineska ulaganja iz područja infrastrukture razmatraju se modernizacija Zračne luke Rijeka, Zračne luke Osijek te Gradska i Teretna luka u Zadru. Neslužbeno se doznaje da će ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji će biti jedan od putnika u Kinu, sasvim otvoreno ponuditi i korištenje gospodarskih zona u Hrvatskoj po drugačijim i bitno povoljnijim uvjetima u odnosu na dosadašnje, piše list.

Po prvi puta Hrvatska bi bila spremna dati besplatno zemljište s pratećom infrastrukturom i nizom olakšica za strane, pa tako i kineske investitore. Konkretno su u igri dvije industrijske zone. Jedna je sigurno Industrijska zona Kukuljanovo, a druga će vjerojatno biti na sjeverozapadu Hrvatske, vjerojatno u Krapinsko-zagorskoj ili Varaždinskoj županiji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram