Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2012

Svjetsko tržište: Veliki pad industrijske proizvodnje u Francuskoj, rast cijena američkih obveznica...

Industrijska proizvodnja u Francuskoj u lipnju je zabilježila pad od 2,3% na godišnjoj razini, što je usporavanje pada u odnosu na svibanj, ali je veći pad od očekivanja tržišta. Na mjesečnoj razini nije zabilježena značajnija promjena razine industrijske proizvodnja...

Konačni podaci inflacije u Njemačkoj u srpnju potvrdili su prvu procjenu rasta potrošačkih cijena od 1,7% na godišnjoj te od 0,4% na mjesečnoj razini. Konačni podaci inflacije u Italiji za isti mjesec blago su revidirali prve procjene pa su na godišnjoj razini cijene porasle za 3,1% (u usporedbi s prvom procjenom od 3%), dok su na mjesečnoj više za 0,1% (prva procjena pokazivala stagnaciju cijena).

U prošlom tjednu kretanja a svjetskim tržištima obveznica obilježilo je širenje spreada između američkog i njemačkog desetogodišnjeg prinosa uslijed pada prinosa na njemačke obveznice i rasta prinosa na američke. Ipak, na kraju tjedna pad cijena američkih obveznica je zaustavljen. Također, zaustavljen je i rast talijanskih i španjolskih dvogodišnjih obveznica.

U tjednu pred nama kretanja na međunarodnim tržištima obveznica bit će određena objavama BDP-a za drugo tromjesečje u eurozoni, pri čemu očekujemo pad na razini eurozone najviše uslijed slabih rezultata perifernih članica, dok bi tek malobrojne članice mogle zabilježiti gospodarski rast (Njemačka, Austrija), javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram