Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2012

Olimpijske igre u Londonu su potpuni financijski i ekonomski debakl

Iz državnog proračuna Velike Britanije u organizaciju Olimpijskih igara uloženo je 11,8 milijardi eura, te su organizatori i brojni domaći poduzetnici i trgovci očekivali popriličnu zaradu dolaskom turista u London...

Sada, kada su medalje već podijeljene i Igre zatvorene, ekonomisti zbrajaju prihode i rashode te analiziraju financijsku situaciju. Unatoč očekivanjima brojnih Britanaca, prve analize govore kako njihovo gospodarstvo organizacijom Olimpijskih igara nije dobilo baš ništa.

Naime, direktorica britanskog udruženja turističkih djelatnika UKinbound Mary Rance izjavila je za AFP kako se očekivalo da će se veliki profit ostvariti u turizmu, no prve procjene govore kako se dogodilo upravo suprotno - broj turista je pao za 30 posto.

Uoči najvećeg sportskog natjecanja London se ispraznio jer su mnogi građani željeli izbjeći gužvu, zbog čega je premijer David Cameron čak stanovnike glavnog grada Engleske zvao da se vrate kućama.

Ekonomist Spencer Dale poručio je da se mala korist može očekivati od prodaje ulaznica i televizijskih prava, ali da je turistički i trgovački sektor potpuno zakazao, piše Net.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram