Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dvije trećine aktivnih fondova zabilježilo rast

Proteklog je tjedna šezdeset i četiri od ukupno osamdeset i šest aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova najsupješniji su bili NFD Aureus US Algorithm (+7,87 posto) i Ilirika Gold (+3,90 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond KD Victoria kojem je vrijednost pala za -2,54 posto a slijedi ga C-Zenit sa padom od -1,18 posto.

Najveći dobitnik kod mješovitih fondova bio je Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost udjela porasla za +1,57 posto a slijedi ga HI-balanced sa porastom od +1,48 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond ICF Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,62 posto a slijedi ga Agram Trust sa padom od -0,51 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili OTP euro obveznički (+0,51 posto) i Raiffeisen Bonds (+0,25 posto). Najveće padove kod obvezničkih fondova imali su ZB bond (-0,16 posto) i Erste Bond (-0,13 posto).

Novčani fondovi imali su uglavom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio PBZ Euro Novčani sa porastom od +0,07 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram