Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2012

Svjetsko tržište: Dobre vijesti iz SAD-a, povratak pesimizma na svjetska tržišta...

Broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima u SAD-u u prošlom je tjednu zabilježio pad od 6 tisuća zahtjeva u odnosu na prethodni tjedan, što je pozitivno iznenadilo tržište koje je očekivalo rast zahtjeva...

S druge strane, broj zahtjeva za naknade kontinuirano nezaposlenih u zadnjem tjednu srpnja porastao je za 53 tisuće. Deficit vanjskotrgovinske razmjene SAD-a u lipnju se smanjio više od očekivanja tržišta. Deficit je pao na 42,9 milijardi dolara s 48 milijardi dolara u svibnju.

Suficit vanjskotrgovinske razmjene Italije u istom je mjesecu porastao na gotovo 1 milijardu eura sa 697 milijuna eura u svibnju.

Jučer je na svjetskim tržištima obveznica prevladavalo negativno raspoloženje i pojačana averzija prema riziku nakon što je jedna od četiri rejting agencije čiji rejting prihvaća ESB za obveznice koje prihvaća kao kolateral (DBRS) spustila kreditni rejting Italiji i Španjolskoj.

Posljedično, prinosi na talijanske i španjolske obveznice jučer su porasli, dok je zabilježena veća potražnja za njemačkim obveznicama čiji su i prinosi smanjeni. Tome su pridonijela i očekivanja da će gospodarstvo eurozone u ovoj godini ostvariti veći pad nego što se to prethodno očekivalo, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram