Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

Svjetsko tržište: Tržišta fokusirana na objavu serije loših vijesti iz Njemačke...

Njemački je robni izvoz u lipnju zabilježio veći pad od očekivanja. U odnosu na svibanj smanjio se za 1,5%, no s obzirom da je uvoz roba zabilježio veći pad (3%), suficit vanjskotrgovinske razmjene povećao se s 15,3 milijardi eura koliko je iznosio u svibnju na 17,9 milijardi eura...

S druge strane, deficit robne razmjene drugog po veličini gospodarstva eurozone, francuskog, povećao se u lipnju na gotovo 6 milijardi eura. Industrijska proizvodnja u Njemačkoj u lipnju je pala za 0,3% na godišnjoj te za 0,9% na mjesečnoj razini (veći pad od očekivanja).

Jučerašnja aukcija desetogodišnjih američkih obveznica privukla je najmanju potražnju u posljednje tri godine pa je i tržišni desetogodišnji prinos nastavio rasti. Dan je zatvorio na razini od 1,65%, a s obzirom da je njemački desetogodišnji prinos pao za 8 baznih bodova, spread se proširio na 24 bazna boda.

Rast cijena njemačkih obveznica bio je potaknut slabim rezultatima njemačkog izvoza u lipnju koji su pokazali pad njemačkog izvoza veći od očekivanja tržišta. Uz to, i industrijska je proizvodnja u Njemačkoj pala više od očekivanja, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram