Zatvori
Poslovni Puls
07/08/2012

Dubrovčani će imati pravo na subvencionirane jeftinije zrakoplovne karte do Zagreba?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić od uprave nacionalnog prijevoznika Croatia Airlines očekuje subvencioniranje zrakoplovnih karata za sugrađane, prvenstveno na povratnim letovima na linijama Zagreb- Dubrovnik te povlastice za turističke letove iz europskih destinacija tijekom zime prema Dubrovniku u protekloj i narednoj sezoni, piše Slobodna...

Zahtjeve je Vlahušić iznio na sastanku s glavnim direktorom CA Srećkom Šimunovićem i izvršnim direktorom Tonkom Rilovićem u ponedjeljak u Dubrovniku na temu subvencioniranja zračnog prijevoza.

Dubrovački gradonačelnik od vodstva Croatia Airlinesa zatražio je analizu broja putnika i troškova u cjelogodišnjem prometu domaćih putnika između Dubrovnika i Zagreba.

"Prvenstveni interes Dubrovčana su povoljnije karte povratnih letova na liniji Dubrovnik-Zagreb i obratno, a namjera gradske uprave je subvencionirati te letove", rekao je gradonačelnik Vlahušić, koji neprihvatljivim smatra stanje u kojem se subvencije isplaćuju samo za dolazak putnika u Dubrovnik iz europskih središta, dok su za domaće ljude karte za Zagreb često skuplje od povratnih karata za udaljena odredišta Europe.

"Pritom obje uključene zračne luke, Dubrovnik i Zagreb, izvrsno posluju i ostvaruju ekstraprofite na putnicima iz Dubrovnika, što Dubrovčanima, dodatno ograničenim novom politikom upravljanja državnim granicama na cestama, postavlja još jednu prepreku u slobodnom kretanju. Upravo zato, Grad Dubrovnik spreman je iz proračuna sufinancirati povratne karte na liniji Zagreb-Dubrovnik za sve svoje stanovnike, kao i sve studente dubrovačkih sveučilišta", izjavio je Vlahušić i dodao kako će Grad Dubrovnik za projekt subvencioniranog zrakoplovnog prijevoza tražiti potporu i Zračne luke Dubrovnik, čiji je suvlasnik, i Zračne luke Zagreb kroz posebne pogodnosti u zimskom prometovanju između Dubrovnika i hrvatske metropole.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram