Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Svjetsko tržište: Rast nezaposlenosti u SAD-u, daljnji pad njemačkih prinosa...

Prema konačnim podacima PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone porastao je na 47,9 u srpnju zahvaljujući rastu uslužnog sektora u Njemačkoj (na 50,3). S druge strane, PMI indikator uslužnog sektora u Francuskoj i Italiji blago se spustio...

Razine ispod 50 signaliziraju pad indikatora. Trgovina na malo u eurozoni u lipnju pala je 1,2% u odnosu na prošlogodišnji lipanj. Na mjesečnoj razini zabilježen je blagi rast od 0,1%. Stopa nezaposlenosti u SAD-u u srpnju je blago porasla na 8,3% u odnosu na 8,2% u lipnju.

U petak je na svjetskim tržištima obveznica ublaženo negativno raspoloženje od prethodnog dana pa je uslijed veće spremnosti na preuzimanje rizika od strane investitora porasla potražnja za obveznicama perifernih članica eurozone (Italija, Španjolska, Portugal), dok je smanjena potražnja za njemačkim i američkim državnim obveznicama.

Posljedično, njemački je desetogodišnji prinos tjedan zatvorio na 1,42%, dok su španjolski, talijanski i portugalski prinosi zabilježili korekciju. U ovom tjednu samo Njemačka i Belgija planiraju izdanje obveznica, dok će na novčanom tržištu biti aktivne Nizozemska i Francuska, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram