Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2012

Fondovi - tjedni pregled: Šezdeset i pet fondova u plusu

Proteklog je tjedna šezdeset i pet od ukupno osamdeset i šest aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova najsupješniji su bili PBZ I-Stock (+1,63 posto) i NFD Aureus Bric (+1,38 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za -2,51 posto a slijedi ga Ilirika Gold sa padom od -1,18 posto.

Najveći dobitnik kod mješovitih fondova bio je OTP uravnoteženi kojem je vrijednost udjela porasla za +1,60 posto a slijedi ga KD Balanced sa porastom od +1,21 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,76 posto a slijedi ga Raiffeisen Prestige sa padom od -0,42 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili OTP euro obveznički (+0,42 posto) i Erste Bond (+0,37 posto). Niti jedan obveznički fond protekloga tjedna nije imao pad vrijednosti a najmanje su porasli ZB bond (+0,07 posto) i HPB Obveznički (+0,08 posto).

Novčani fondovi imali su uglavom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Locusta Cash sa porastom od +0,08 posto, prenosi hrportfolio.hr.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram