Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2012

Fondovi - tjedni pregled: Samo četvrtina domaćih fondova u plusu

Proteklog je tjedna dvadeset i osam od ukupno osamdeset i devet fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova najsupješniji su bili Ilirika Gold (+2,19 posto) i Fima Equity (+0,51 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za -3,84 posto a slijedi ga PBZ I-Stock sa padom od -2,77 posto.

Jedini dobitnik kod mješovitih fondova bio je ZB global kojem je vrijednost udjela porasla za +0,22 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond Agram Trust kojem je vrijednost udjela smanjena za -4,18 posto a slijedi ga OTP uravnoteženi sa padom od -1,43 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili Raiffeisen Bonds (+0,33 posto) i Capital One (+0,21 posto). Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond OTP euro obveznički kojem je vrijednost udjela pala za -0,13 posto a slijedi ga HPB Obveznički sa padom od -0,08 posto.

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od +0,73 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram