Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2012

Svjetsko tržište: Rast uslužnog sektora u eurozoni, tržišta paničare zbog Njemačke...

PMI indikator uslužnog sektora na razini eurozone porastao je na 47,6 u srpnju zahvaljujući rastu uslužnog sektora u Francuskoj (na 50,2 odnosno na 47,9)...

S druge strane, PMI indikator uslužnog sektora u Njemačkoj spustio se ispod 50 (na 49,7). Razine ispod 50 signaliziraju pad indikatora.

PMI indeks prerađivačkog sektora eurozone bilježi lošije rezultate u srpnju, pad sa 45,1 na 44,1. Pad spomenutog pokazatelja uzrokovan je padom istog pokazatelja u Njemačkoj (sa 45 na 43,3) te u Francuskoj(sa 45,2 na 43,6).

Njemačke državne obveznice našle su se pod pritiskom vijesti da je Moody`s smanjio izglede Njemačkoj, Nizozemskoj i Luksemburgu sa stabilnih u negativne, pod utjecajem očekivanja da će fiskalna situacija u eurozoni primorati najveće europsko gospodarstvo na pomoć drugim članicama. Desetogodišnji njemački prinos oporavio se na 1,25%. Istovremeno i prinosi periferije, Španjolske i Italije nastavljaju rasti, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram