Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2012

Loši signali: Velika Britanija tone u tešku recesiju!

Britansko gospodarstvo u drugom je tromjesečju ove godine zapalo u dublju recesiju nego se očekivalo, što pojačava pritisak na vladu premijera Davida Camerona da ublaži mjere proračunske štednje...

Britanski bruto domaći proizvod (BDP) pao je u drugom tromjesečju 0,7 posto u odnosu na prva tri mjeseca ove godine, pokazali su službeni podaci objavljeni u srijedu. Analitičari su u prosjeku očekivali njegov pad za 0,2 posto.

To je peti pad BDP-a u posljednjih sedam tromjesečja. Tehnička definicija recesije je dva uzastopna tromjesečja pada.

Međunarodni monetarni fond (MMF) priopćio je prošlog tjedna da će britanska vlada možda morati popustiti s rezanjem proračuna ako se gospodarstvo ne počne snažno oporavljati.

"Oštar pad BDP-a u drugom tromjesečju povećao je pritisak na vladu da osmisli dodatne mjere za poticanje rasta i bez sumnje će dovesti do daljnjih poziva na labavljenje fiskalnih pritisaka dok gospodarstvo ne stane na čvršće noge", kazao je Howard Archer, glavni ekonomist iz IHS Global Insight.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram