Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2012

Novi HDZ-ov gospodarski strateg je načelnik najuspješnije hrvatske općine

Tomislav Karamarko, predsjednik glavne opozicijske stranke HDZ-a, odlučio je najvažnije resor vlade u sjeni – onaj gospodarski, povjeriti načelniku Dugopolja Zlatku Ževrnji, a ne bivšem ministru za investicije Domagoju Miloševiću kako se očekivalo...

Tjednik Globus piše da se Karamarko neočekivano, umjesto afirmiranih makroekeonomista, ili Domagoja Miloševića, odlučio za relativno nepoznatog, no uspješnog načelnika Dugopolja. Zlatko Ževrnja član je HDZ-a od 1989. i od 1997. godine načelnik Dugopolja, u kojima je uspio napraviti dobar posao, ta je općina 2005. proglašena najuspješnijom poduzetničkim zonom.

"Nema brzih i lakih rješenja, ali radit ćemo marljivo kako bi izvukli zemlju iz krize. Vlada, bila nacionalna ili lokalna mora biti servis poduzetnicima. Mi u poduzetničkim zonama Dugopolja imamo 250 poduzetnika. Moja općina služi im samo kao servis za ostvarivanje njihovih zamisli", ovako je u Globusu Ževrnja opisao svoj anganžman za razvoj stranke i domovine.

Tvorac lokalnog čuda poznat je i po kontroverznim, za mnoge uvredljivom spomen-obilježju u splitskom zaleđu "svim poginulima na svim stranama" – partizanima, ustašama, domobranima i braniteljima, zbog čega su ga antifašisti usporedili sa španjolskim diktatorom Francom poznatom po ideji miksanja kostiju zločinaca i žrtava, podsjeća T-Portal.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram