Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dobre vijesti, čak 81 fond u plusu!

Iza nas je odličan tjedan u kojem je čak osamdeset i jedan fond od ukupno osamdeset i devet, zabilježio porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova na vrhu su NFD Aureus US Algorithm (+6,00 posto) i AC Rusija (+4,68 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Erste Total East kojem je vrijednost pala za -1,09 posto a slijedi ga HPB Dynamic sa padom od -0,57 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je Agram Trust kojem je vrijednost udjela porasla za +4,15 posto, a slijedi ga NFD Aureus Emerging Markets Balanced sa porastom od +1,68 posto. Jedini fond sa negativnim rezultatom u grupi mješovitih fondova bio je fond ICF Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,32 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili ZB bond (+0,78 posto) i Raiffeisen Bonds (+0,59 posto). Niti jedan obveznički fond nije zabilježio negativan rezultat a najmanje poraste imali su  Capital One (+0,02 posto) i HPB Obveznički (+0,09 posto).

Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Euro-Money sa porastom od +0,17 posto, javlja hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram