Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2012

Svjetsko tržište: U fokusu objave i najave s američkog tržišta...

Indeks potrošačkih cijena u Velikoj Britaniji za lipanj zabilježio je rast od 2,4% u uspoređujući s prošlogodišnjim lipnjem...

Na mjesečnoj razini potrošačke cijenu su pale 0,4%. ZEW indikator ekonomskog povjerenja u Njemačkoj u srpnju je zabilježio pad na -19,6, dok je isti indikator na razini eurozone također u negativnom teritoriju (-22,3).

Inflacija u SAD-u u lipnju iznosi 1,7% na godišnjoj razini, a na mjesečnoj razini cijene nisu rasle. Industrijska proizvodnja u SAD-u u lipnju rasla je 0,4%, a iskorištenost kapaciteta i istom promatranom razdoblju bila je 78,9 posto.

Fokus tržišta bio je usmjeren na obraćanje čelnog čovjeka FED-a Bena Bernankea Kongresu u kojem je dao naznake mogućih novih stimulativnih mjera monetarne politike kojima bi podržao oporavak gospodarstva (poput kupnje hipotekarnih vrijednosnica, smanjenja kamatne stope na prekonoćne depozite itd.). Nakon govora američki prinosi blago su se oporavili.

Na dnevnoj razini njemačke desetogodišnje obveznice nisu zabilježile promjene u cijenama, dok se prinosi na kraćem kraju krivulje zadržavaju u negativnom teritoriju pri čemu su dodatnu podršku pronašli u jučerašnjoj objavi ZEW indeksa investitorskog povjerenja.

Španjolska je izdala 3,56 mlrd eura jednogodišnjih (uz prosječan prinos 3,9185%) i 18-mjesečnih trezorskih zapisa (uz prinos 4,242%) uz zamjetno niže prinose no na prethodnim aukcijama, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram