Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2012

Italija u nevolji: Moody's srušio dugoročni rejting za 10 najvećih talijanskih banaka

Agencija za kreditne rejtinge Moody's Investors Service snizila je rejtinge za dugoročno zaduživanje 10 talijanskih banaka i triju financijskih institucija za jedan do dva stupnja, dodijelivši im negativnu prognozu...

Prošlotjedno sniženje rejtinga za dugoročno zaduživanje Italije odražava povećani rizik da vlada možda neće moći pružiti financijsku potporu tamošnjim bankama u teškoćama, priopćeno je iz Moody'sa.

Sniženi su tako rejtinzi za dugoročno zaduživanje UniCredita, Intese Sanpaolo i Banke IMI za dva stupnja, na 'Baa2', koliko iznosi i kreditnim rejting Italije. Sniženi su i rejtinzi banaka Banca Monte Parma, Cassa di Risparmio di Parma e Piacenza, Banca Popolare Friuladria i GE Capital SpA, i to za jedan stupanj, na 'Baa2'. Na istu razinu sniženi su i rejtinzi banaka Banca CR Firenze, Cassa Depositi e Prestiti i Istituto Servizi Mercato Agricolo Alimentare.

Rejtinzi banaka Banca Carige i Credito Emiliano spušteni su za jedan stupanj, na 'Baa3'. Banca Nazionale del Lavoro dobila je potvrđen rejting 'Baa2'. UniCreditovu ogranku UniCredit Leasing rejting je snižen za jedan stupanj, na 'Baa3'. Prognoza za rejtinge navedenih banaka je negativna. Prošli tjedan Moody's je snizio kreditni rejting Italije na 'Baa2', što je samo dva stupnja iznad 'bezvrijednog' statusa. Prognoza je negativna, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram