Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2012

E ovo se zove ulaganje: Velika Britanija ulaže 14,6 milijardi dolara u obnovu željeznice

Velika Britanija uložit će 9,4 milijardi funti (14,6 milijarde američkih dolara) u nadogradnju željezničke mreže u zemlji, od čega 4,2 milijardi funti za nove projekte poput ponovnog otvaranja linije koja će omogućiti bolju povezanost između sjeverne Britanije i luka na južnoj obali...

Ostali novi projekti uključuju elektrifikaciju željezničkih pruga u velškim dolinama i linije London-Sheffield, kao i 500 milijuna funti vrijednu poveznicu između londonske zračne luku Heathrow i nacionalne željezničke mreže.

Građevinski radovi na tim projektima, za koje britanska vlada procjenjuje da će povećati kapacitet prijevoza za dodatnih 140.000 putnika svakoga dana, neće početi prije 2014. godine. Radovi će se provoditi u razdoblju od 2014. do 2019. godine.

"Ova investicija značit će brža putovanja, više sjedala, bolji pristup postajama, više veza za prijevoz tereta i željezničku mrežu svjetske klase", kazao je premijer David Cameron na konferenciji za novinare u Birminghamu.

Britanska vlada te će projekte financirati djelomično iz ranije najavljenenog povećanja cijena prijevoza, a dijelom smanjenih operativnih troškova nakon provedene elektrifikacije pruga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram