Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2012

Kerum ne odustaje: Split grca u dugovima, a istovremeno gradi golemi križ na Marjanu

Umjesto najvećeg Isusova kipa na svijetu, čije je podizanje najavio splitski gradonačelnik Željko Kerum, na Marjanu će se uzdizati 22 metra visok križ. Njegovu izgradnju platit će građani Splita, iz proračuna, a navodno će stajati pola milijuna kuna...

Splitski vijećnici odlučit će o podizanju križa u srijedu na sjednici, piše Večernji. Komisija za imena ulica, trgova i podizanje spomenika podržala je inicijativu za postavljanje, odnosno vraćanje križa na Marjanu koju je pokrenuo vijećnik Luka Podrug. Križ na najvišem vrhu Marjana postavljen je i blagoslovljen 1. siječnja 1900. godine, a srušila ga je austro-ugarska vojska 1917. godine. Komisija tvrdi da je bio monumentalan poput ovoga čiju gradnju predlažu.

- “Rico” ponovno u akciji: Željko Kerum očekuje da će gradnja 39-metarskog Isusa Krista početi za šest mjeseci

Vijećnici će se u srijedu baviti i spomenikom dr. Franji Tuđmanu. Iako je Kerum najavio da će ga podići na rivi, sada predlažu da ga smjeste pred nadbiskupskom palačom.

Spomenici i njihov razmještaj na dnevnom su redu poslije neugodne točke o proračunu za 2011. godinu. Ukupno iskazani manjak prihoda i primitaka nad rashodima i izdacima iznosi 44,610.451 kunu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram