Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2013

Kerum optužio Hypo banku za poslovni slom i najavio povratak u maloprodaju

Kontroverzni bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju najavio je povratak na tržište maloprodaje...

Njegova kompanija će i dalje poslovati pod imenom Kerum d.o.o, a voditi će je nećakinja Željka Kerum i nećaci Igor i Goran Sapunar.

"Hvala dragom Bogu da sam sve to izdržao, sretan sam sada što uz suglasnost partnera mogu dalje na prodaju i vraćanje dugova. Nadam se kako taj proces neće biti dug, jer nije mi plan da mi oproste i da im ne vratim potraživanja, samo sam malo lufta trebao, malo vremena da rasprodamo i vratimo dugove i nastavimo raditi osnovnu djelatnost, jer je to i naša obveza po predstečajnoj nagodbi", rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

"Bez obzira što je teško početi ponovno, vrlo brzo ćemo otvoriti prvi market i desetak novih marketa u prvoj godini i plan je 125 milijuna kuna prometa u trgovini mješovitom robom", objasnio je on.

Kerum je optužio Hypo banku da mu je uništila tvrtku blokadom računa.

"Do tada nismo imali ni duga prema nikome, ni bankama, ni dobavljačima ni poreznim institucijama, ni radnicima, sve smo redovito servisirali. Blokadom računa smo upali u probleme iako je tvrtka bila samo garant", naveo je Kerum.

"Ogromnu štetu je banka napravila tim činom, oni su uništili firmu Kerum d.o.o. jednu od najuspješnijih u Hrvatskoj u posljednja dva desetljeća, a tada više nije bilo moguće funkcionirati normalno te je trebalo spašavati ono što se moglo", požalio se Kerum.

Dug Keruma d.o.o. je 408 milijuna kuna, a njegova potraživanja i vrijednost nekretnina je 820 milijuna kuna, rekao je Kerum.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram