Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2012

Đuro Đaković preuzima posrnulu Ingru?

"ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d., a o svojoj namjeri, sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, službeno je obavijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa)", objavili su danas putem službenog priopćenja iz Đure Đakovića...

“Đuro Đaković Holding ima namjeru objaviti ponudu za preuzimanje Ingre zato što vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta, gdje bismo ponudu s kojom smo sada prisutni mogli nadopuniti pružanjem sveobuhvatne inženjerske usluge. Ingra je inženjering kompanija sa značajnim referencama u upravljanju kompleksnim projektima na inozemnim tržištima, velikim dijelom u programima koji su komplementarni s onima u kojima Đuro Đaković ima snažne proizvodne kapacitete", izjavio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

Naime, kako su procijenili Ingra osim važnih referenci na inozemnim tržištima, stvaranih godinama, ima i prepoznati brend, a Đuro Đaković tome može dodati sadržaj poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim projektima, koji bi u zaokruženoj ponudi mogli postati još konkurentniji, prenosi Index.

"Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri.Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla", zaključio je Kovačević na kraju priopćenja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram