Zatvori
Teretni vlak
Foto: Önder Örtel / Unsplash
PoslovniPuls
26/05/2022

Đuro Đaković za Švicarce proizvodi teretne vagone vrijedne 83 mil. kuna

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je posao sa švicarskim naručiteljem − proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns, vrijedan 83 milijuna kuna, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice ove godine.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijenjeni za prijevoz kolutova lima, primarno rabljenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima postavljaju se u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Tim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima uporabom dizalice s hvataljkama, magnetom ili C‐kukom, ali i bočni pristup za utovar uporabom viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, stoji u priopćenju slavonskobrodske tvrtke.

"Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju na razvoj i proizvodnju vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese", objavili su iz Đuro Đaković Grupe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram