Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2012

Fondovi - tjedni pregled: Samo trideset i šest fondova u plusu

Proteklog je tjedna trideset i šest, od ukupno osamdeset i devet fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova na vrhu su NFD Aureus MENA (+2,66 posto) i ZB aktiv (+1,89 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost pala za -4,57 posto a slijedi ga Platinum Global Opportunity sa padom od -3,53 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je ZB global kojem je vrijednost udjela porasla za +1,91 posto, a slijedi ga NFD Aureus Emerging Markets Balanced sa porastom od +0,63 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond Raiffeisen Prestige kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,43 posto a iza njega je Agram Trust sa padom od -0,78 posto.

Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili ZB bond (+1,66 posto) i Erste Bond (+0,53 posto). Najveće padove kod fondova imali su PBZ Bond fond (-0,50 posto) i Raiffeisen Bonds (-0,31 posto).

Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash sa porastom od +1,61 posto, javlja hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram