Zatvori
Jasmin Hadzic
09/07/2012

Nouriel Roubini žestoko o bankarima s Wall Streeta: Vrijeme je da netko završi u zatvoru!

Poznati američi analitičar i ekonomist u intervjuu za Bloomberg žetoko se obrušio na pohlepne bankare s Wall Streeta...

U razgovoru za Bloomberg, Nouriel Roubini neviđenom žestinom obrušio se na elitne investicijske bankare s Wall Streeta. On kaže kako velika financijska kriza iz 2008. godine nije promijenila ništa po pitaju prevencije varanja i nemoralnih radnji.

"Jedini način da se s tim prekine jest razbijanje velikih financijskih supermarketa (banaka). Problem jeto što se iste banke nalaze s obje strane poslova - to je fundamentalni problem i dramatično povećava rizik. Ako se to ne riješi, financijske krize će i dalje dolaziti. Ljudi moraju završiti u zatvoru kako bi se takva kultura promijenila. Za sada u najboljem slučaju stižu kazne - ali to neće riješiti problem ugrađene kulture", rekao je Roubini koji je svjetsku slavu stekao nakon nevjerojatno točnih prognoza sloma tržišta rizičnih hipotekarnih kredita u SAD-u.

Roubini kaže kako sve u globalnoj ekonomiji upućuje na veliko usporavanje.

SAD čeka pad i ulazak u novu recesiju, Europa je u recesiji, Kina usporava, tržišta u razvoju također usporavaju, napomije Roubini i dodaje kako ne smijemo zaboraviti na političku krizu s Iranom koja bi mogla dovesti do globalnog rata.

Sve to po Roubiniju stvara preduvjete za stvaranje velike financijske oluje koja bi se u punoj snazi mogla manifestirati već 2013. godine.

Bit će to ozbiljnija kriza nego ona 2008. godine, ističe Roubini.

Nadajmo se da Dr. Doom ovaj put nije u pravu...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram