Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2012

Fondovi - tjedni pregled: Odličan tjedan, 81 fond ostvario porast vrijednosti!

Iza nas je odličan tjedan u kojem je čak osamdeset i jedan fond ostvario porast vrijednosti udjela...

Kod dioničkih fondova na vrhu su NFD Aureus US Algorithm (+6,83 posto) i PBZ I-Stock (+5,77 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond AC Rusija kojem je vrijednost pala za -0,48 posto a slijedi ga AC GDEM sa padom od -0,31 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je KD Balanced kojem je vrijednost udjela porasla za +2,46 posto, a slijedi ga ZB global sa porastom od +1,69 posto. Jedini sa negativnim rezultatom kod mješovitih fondova je  AC GBEM kojem je vrijednost udjela pala za -0,60 posto.

Niti jedan obveznički fond nije protekloga tjedna zabilježio pad vrijednosti a najuspješniji su bili ZB bond (+0,81 posto) i HPB Obveznički (+0,54 posto). Najmanje poraste kod obvezničkih fondova imali su PBZ Bond fond (+0,08 posto) i HI-conservative (+0,26 posto).

Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili PBZ Euro Novčani, Raiffeisen Cash i Agram Euro Cash, svi sa porastom od +0,07 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram