Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2012

Spašavanje vojnika Čačića: Milanović podržao prvog potpredsjednika

Premijer Zoran Milanović danas je izravno i nedvosmisleno podržao prvog potpredsjednika Vlade Radmira Čačića...

Premijer Zoran Milanović komentirao je u Vladi objavljenu e-mail prepisku šefa HNS-a Zagrebačke županije Josipa Jambrača, tajnice kabineta Radimira Čačića i doministra bivše ministrice Mirele Holy Davora Škrleca.

"Radilo se očito o dogovoru o tomu tko će na najvišoj razini voditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u koji se slijeva više od milijardu kuna, a ne o podjeli plijena", rekao je Milanović. Naglasio je kako nije čuo za sukobe o podjeli mjesta u Fondu prije četiri mjeseca kada se ta prepiska vodila, te da je  je bivša ministrica Holy imala potpunu autonomiju u svojemu Ministarstvu u izboru suradnika.

Dodao je da je prijetnje, ako ih je bilo, trebalo prijaviti.

"I sad ću vam reći jedno kao predsjednik Vlade - jedno je nečiji stil, međutim niti gospodin Čačić, niti bilo tko drugi, bilo sa visokim, bilo sa niskim tonom, apsolutno ništa tu ne može napraviti na silu. To je sve što bi na kraju došlo na sjednicu Vlade, tako da su priče o silništvu Čačića meni promašene, i to ne samo kad je on u pitanju", rekao je Milanović.

"Od medija očekujem da me obavještavaju o masovnom zapošljavaju, od naplatnih kućica pa nadalje, a zapošljavanje na vrhu je stvar političke odluke. To su mjesta za koja nitko ne zna ni da postoje, a plaćaju se do 10 tisuća kuna i to su mjesta na kojima se preko veza i muljanja zapošljavaju vozači i rođaci i zbog kojih buja državna i javna uprava."

A što se tiče navodnih pritisaka potpredsjednika Radimira Čačića, premijer je izjavio kako nikakva vika ni pritisci ne mogu biti važni za odluku, jer konačnu odluku donosi Vlada u kojoj SDP ima većinu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram